Kedden súlyos testi sértés miatt lemondott, csütörtökön bekerült a jogi és szociális bizottságba

2016.04.14. 17:44 Módosítva: 2016.04.14. 18:03
Senkit sem hagy az út szélén a fideszes harkányi önkormányzat.
Éva Ferenc
Éva Ferenc
Fotó: harkany.hu

Három napja jelentette be Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere, hogy lemond tisztségéről, mert kiderült róla, hogy Kiss Lászlóhoz hasonlóan, ifjabb korában neki is volt egy súlyos köztörvényes ügye, amiről politikusként soha nem beszélt.

Az úszószövetségi botrányt követően párttársa és főnöke kezdte firtatni az ügyet. Baksai Tamás, Harkány Fidesz-KDNP-s polgármestere hétfőn közleményben szólította fel Éva Ferencet, tisztázza, igazak-e a róla terjedő pletykák.

A városi sportegyesületben úszótanfolyamokat is tartó alpolgármester másnap közleményben bevallotta, hogy "súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával" ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az eset 1973-ban egy balatoni kiránduláson történt.

Baksai Tamás polgármester megnyugtatásul azt is közölte a közvéleménnyel, hogy Éva Ferenc már nem fideszes, párttagságát "egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték".

A frakcióban azért bent maradt

Arról viszont egyik nyilatkozatban sem esett szó, hogy Éva Ferenc a gyorsan és látványosan lezavart vallomástétel után is élvezi a párt támogatását, és a fideszes frakció tagja marad az önkormányzatban, amely gyorsan kompenzálta is őt a lemondásért.

A csütörtök délutáni testületi ülésen, miután hivatalosan is megtörtént a lemondás, az alpolgármesteri posztra Kecskeméthy Pált, a Jogi és Szociális Bizottság tagját választották. Éva Ferenc cserébe elfoglalhatta Kecskeméthy megüresedett helyét a bizottságban, valamint a harkányi fürdő felügyelőbizottságában.

De a jelek szerint ez még kevés volt ellentételezésnek. Éva Ferenc csütörtökön megkapta az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöki posztját is.