Szijjártó Péter: Nonszensz

D KOS20151016024
2016.04.14. 15:15 Módosítva: 2016.04.14. 15:26

Nonszensznek nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Freedom House friss, a demokratikus jogok érvényesülését vizsgáló jelentését csütörtökön újságíróknak nyilatkozva - írja az MTI. Az amerikai nonprofit szervezet a 2015-öt áttekintő Nations in Transit című, kedden közzétett jelentésében Magyarországról azt állapította meg, hogy tavaly tovább romlott a demokratikus kormányzás minősége.

Szijjártó Péter elmondta: nonszensz a jelentés tartalma, és nonszensz az is, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van. Nonszensz az is, Magyarországot amiatt akarják "lehúzni", hogy milyen álláspontot képvisel a bevándorlási válságról.

Értelmezhetetlennek nevezte, hogy olyan országból érkezik kritika a bevándorlási válságra adott magyar válaszra, ami nem kerítést, hanem falat épített a déli határára, és aminek elnökválasztási kampányában minden, és annak ellenkezője is elhangzik.

"Minket nem az motivál, hogy több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek dicsérő szavait kivívjuk" - fogalmazott Szijjártó Péter.