Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomoz a rendőrség a Fidelitas wellness disznóvágásán kitört verekedés miatt

2016.04.14. 17:23

Nyomoz a rendőrség a Fidelitas februári füzesgyarmati zárt rendezvényén történt verekedés miatt. Az eset érintettjei nem tettek bejelentést a rendőrségen, ezt megtette helyettük Tényi István, a Fidesz fő feljelentője. Bejelentése nyomán a Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást. 

A wellness disznóvágáson állítólag Kerékgyártó Gábor, Vinkovics Norbert, a szervezet budapesti alelnöke, Lehoczki Ádám és Bordács Bálint kezdett dulakodni. Utóbbi kettő meg is sérült a verekedésben. 

fidelitas.png
Fotó: Facebook

Nem világos, hogy pontosan mi szította fel az indulatokat. Egy a Facebookra feltöltött – és azóta onnan törölt – beszámoló szerint olyan szövegekkel kezdődött a verekedés, mint hogy „na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?” A beszólogatás és a vita hátterében az állhatott, hogy a két megsérült fidelitasos az ifjúsági tagozat volt budapesti elnökének, Kurucz Dániel köréhez tartozott. Ez a kör viszont kvázi belső ellenzéke a Fidelitas jelenlegi vezetésének. Kurucz a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, az eset után lemondott és kilépett a szervezetből, pedig ő maga nem volt jelen a verekedésnél.

Megkerestük az érintetteket, Lehoczki megerősítette, hogy folyik a nyomozás az ügyben, ennek részleteiről nem akart beszélni. Felkerestük a többi érintetett is, de egyikük sem akart nyilatkozni.