Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek a polgármester ellen, aki a szőlőjében dolgoztatta a közmunkásokat

2016.04.18. 10:43

A Zaol.hu értesülése szerint vádat emeltek a szlovén és horvát határhoz közel eső Csörnyeföld polgármestere, Simon Zoltán ellen, aki közmunkásokat dolgoztatott a szőlőjében.

Az ügy előzménye, hogy Simon Zoltán 2013 októberében megállapodást kötött közfoglalkoztatási támogatásra a letenyei járási hivatallal, eszerint öt ember közfoglalkoztatási béréhez és az azokat terhelő szociális hozzájárulási adóhoz kaptak támogatást. 2013 novembere és 2014 április vége között 2,6 millió forintot hívhattak le.

A közfoglalkoztatás keretében azonban egyszer három napon át 2, majd másodszor egy napon át 1 közmunkás nem az önkormányzatnak dolgozott, hanem a polgármester szőlőbirtokán - ugyanakkor az elszámolás az önkormányzat részére készült el.

Az esetről bejelentés után értesült a kormányhivatal, ami tavaly vizsgálatot indított az ügyben, melynek eredményeként a falu önkormányzatát közel 34 ezer forint visszafizetésére kötelezték - amit a polgármester meg is tett, azonban ennyivel nem úszta meg. Nemrégiben ugyanis a Nagykanizsai Járási Ügyészség Simon Zoltán ellen kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt vádat emelt.