Vona kirakná a radikálisokat a Jobbik elnökségéből

2016.04.20. 13:12

A jobbikosok között az terjed a Facebookon, hogy Vona Gábor négy alelnökaspiránsnak is megtiltotta, hogy induljon a párt esedékes tisztújításán – írja az Atv.hu. A Jobbik egyik megyei szervezetének elnöke megerősítette nekik a hírt, hogy alapszabályuk lehetővé teszi az elnöki vétót.

„Vona megparancsolta élve a vétó jogával Novák Elődnek, Apáti Istvánnak, Szávay Istvánnak hogy ne induljanak az alelnök jelölt választáson, ...és megkérte Hegedűsnét, hogy ő sem induljon! Megtörtént a hídépítés... vágóhíd a radikálisoknak" – írta Facebook oldalán Szlávik Viktor, a Jobbik korábbi bátonyterenyei képviselőjelöltje.

Vona Gábor
Vona Gábor
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Az Atv.hu úgy tudja, a Jobbik szerda délután tart elnökségi ülést, ahol az első számú napirendi pont a nyári tisztújítás lesz. A párt egyik megyei elnöke szerint a Jobbik nyilvánosság elől eltitkolt alapszabályában valóban szerepel az elnöki vétó lehetősége, azaz Vona Gábor meghatározhatja, hogy kikkel szeretne együtt dolgozni az elnökségben.

Novák Elődöt, Szávay Istvánt, Apáti Istvánt és Hegedűsnét általában a párt radikális szárnyához sorolják. Amennyiben a hír igaz, Vona ezzel a lépéssel a néppártosodás irányába terelheti a Jobbikot.