Elvitték a tévéjét, serpenyővel tombolt

2016.04.22. 09:20

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy 41 éves nagyrédei férfi ellen, aki a szakítás után tört-zúzott volt élettársai szüleinél, visszakövetelve a régi közös tévét és egy aranyláncot.

A szakítás tavaly ősszel történt, a nő azután visszaköltözött az édesanyjához Csányba, és magával vitt pár műszaki cikket, az otthon tartott közös készpénzt és a férfi aranyláncát. Amikor ezt ő megtudta, a nő után ment Csányba, és visszakövetelte a holmiját. Az ügyészségi közlemény szerint azt mondta: a tévéért ölni is képes lett volna.

A nő belülről nekitámaszkodott a bejárati ajtónak, így próbálta távol tartani, miközben a férfi ütött, rugdosott, ordítva fenyegetőzött. Amikor belátta, hogy így nem jut be, hátrament az udvarba, ahol talált egy téglát, és azzal betörte a hátsó ajtó üvegét, de közben meghallotta, hogy bentről már a rendőrséget hívják, ezért elmenekült, de másnap visszatért.

Ekkor - a vád szerint - megfenyegette a volt élettársát, hogy nem éri meg a karácsonyt, ha nem adja vissza a dolgait, köztük a tévét és az aranyláncot. A nő ekkor egy használt lefolyóláncot dobott oda neki. A férfi erre annyira begurult, hogy mindenkit fellökdösött, a kezébe kapott serpenyővel leütötte a volt élettársát, aztán a serpenyőt az anyósa fejéhez vágta. Utána hazament.

A nőnek eltört az orrcsontja, idős édesanyja koponyazúzódást szenvedett. A vádban emiatt szerepel könnyű és súlyos testi sértés is, valamint magánlaksértés és önbíráskodás. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)