Ráhajtott a rendőrautóra az ittas húszéves

2016.04.22. 13:36

A rendőrök április 19-én Türjén, a Vásártér utcában engedély nélküli vezetés miatt igazoltatni akartak egy 20 éves, türjéni fiatalembert, aki ittasan vezetett egy másik kocsira kiadott német rendszámos Volkswagen Passatot. A rendőrök szolgálati Opel Astrájukon szirénázással jeleztek neki, majd a Volkswagen mögött néhány méterrel megálltak.

Ekkor a fiatalember rükvercbe kapcsolt, és nagy sebességgel a rendőrautónak tolatott. Két rendőr ült benne, akik az ütközésben nem sérültek meg, de testi épségük közvetlen veszélybe került, kocsiban félmilliós kár keletkezett.

Ezután a rendőrök elől Türje-Batyk-Zalabér útvonalon elmenekült, követték, de a szolgálati jármű sérülése miatt az üldözést Zalabéren abbahagyták.

Rövid idő múlva azt vették észre, hogy az autó nagy sebességgel, de bizonytalanul, a felezővonalat többször átlépve visszafelé halad. Ekkor a rendőrök „Állj!” karjelzéssel akarták az autót megállítani, de megállás helyett 130-cal továbbállt, az útpadkára kellett ugraniuk előle.

A fiatal többször volt már büntetve, most is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, jogosítványa nincs, közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések miatt többször jártak el ellene. A mostani tette alkalmas a hivatalos személy elleni erőszak, a közúti veszélyeztetés, a rongálás és az egyedi azonosító jellel visszaélés miatti felelősségre vonásra. Előzetesbe került.