Ultimátumot kapott a zuglói MSZP a Fidesszel kötött Liget-paktum miatt

2016.04.22. 14:20
Az Index információi szerint három napot kapott a zuglói MSZP, hogy bontsa fel azt a Fidesszel kötött paktumot, amelyben a helyi szocialisták a városligeti múzeumnegyed megépítése mellett foglaltak állást.

A zuglói képviselő-testület csütörtökön nagy többséggel fogadta el a Fidesz javaslatát, amely kiállt a Városliget beépítése mellett.

A Fidesz előterjesztése az MSZP-s képviselők szavazataival ment át, és kifejezetten Karácsony Gergely PM-es polgármesterrel szemben született.

A döntés értelmében a zuglói önkormányzatnak együttműködési megállapodást kell kötnie a Városliget Zrt.-vel a Városliget megújításáról. A helyi Fidesz szerint így az önkormányzatnak érdemi beleszólása lehet a projekt megvalósításába.

Úgy tudjuk, hogy az MSZP fővárosi vezetése pénteken ultimátumot intézett a zuglói szervezethez, és felszólította a Tóth Csaba által irányított frakciót, hogy három napon belül csinálja vissza a párt eddigi irányvonalát felülíró döntést. Úgy tudjuk, ha ez nem történik meg, Kunhalmi Ágnes fegyelmi eljárást kezdeményez a zuglói szocialisták ellen.

Várnai László zuglói képviselő blogjában azt írta, a helyi Fidesz és az MSZP együttműködésében csak a jéghegy csúcsa volt a Liget-ügy. Csütörtökön a sürgősségi előterjesztések lapult még kettő indítvány.

Az MSZP a közbeszerzési szabályzat visszamódosítását terjesztette be. A Városgazdálkodási Zrt., amely Várnai szerint MSZP-s befolyási övezet, 100 millió forintig ezentúl újra maga intézheti a közbeszerzéseit. Cserébe a Fidesz a Zuglóban egyre terjeszkedő Szatmári-klán erős asszonyát, Szatmári Kristóf fideszes országgyűlési képviselő anyját, Szatmáriné Jahn Angélát pályáztatás nélkül neveztette ki a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft. igazgatójának.