Visszatér a jó idő

2016.04.25. 15:13

Keddre ígéri a februári időjárás végét az OMSZ friss előrejelzése, mint írják, a Kárpát-medencétől északnyugatra kimélyülő ciklon előoldalán átmenetileg szárazabb, melegebb levegő érkezik fölénk, erősödik a nappali felmelegedés.

kep
Fotó: met.hu

Hajnalban ugyanakkor még csípős hideg lesz, lesznek olyan fagyzugos tájak, ahol akár mínusz 5 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, de máshol sem emelkedik 3 foknál magasabbra. Kedden napközben viszont ugyan helyenként még előfordulhat gyenge zápor, több órás napsütésre is számítani lehet, így a hőmérséklet újra az áprilisra hasonlító 14-18 fokos lesz. 

Szerdán hajnalban még mindig lehetnek fagyok (mínusz 2 - 6), egy hullámzó frontrendszer miatt pedig erősen felhős lesz az ég, és sokfelé kell számítani esőre is, ugyanakkor a Dunántúlon 10-15, máshol 15-20 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Csütörtökre elvonulnak az esőfelhők és országszerte többórás napsütésre kell számítani. A hajnali mínusz 3 - 7 fokról napközben 13-17 fokra melegszik az idő. A mostani előrejelzések szerint pénteken és a hétvégén 13-20 fok várható, borús, felhős éggel, de csapadékot csak vasárnapra jósolnak.