A Vs.hu nyilvánosságra hozta a Századvég-aktákat

2016.04.25. 12:04 Módosítva: 2016.04.25. 12:05

Miközben sorra állnak fel a Vs.hu újságírói, miután kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak múlt pénteken kirobbant pénzköltési botrányában a  Vs.hu-t kiadó New Wave Kft. is érintett, a lap megjelentette a Századvég-akták teljes anyagát, több tízezer oldalnyi iratot. 

Mint ismert, a Századvég-akták nyilvánosságra hozásáért Joó Hajnalka még origós újságíróként indított pert, a közvélemény-kutató 4,1 milliárdért készült tanulmányait azonban már mint a Vs.hu munkatársa kapta meg és dolgozta fel – Joó Hajnalka ma elsőként állt fel a szerkesztőségből.

A lap a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettel együttműködésben tette hétfőn közzé a 22 gigabájtnyi fájlt. Az iratok alapján a Vs.hu számos tényfeltáró cikket jelentetett már meg, köztük azt is, hogy a Századvég szerint az Index belterjes és kormányellenes, Fekete György és Kerényi Imre nem tett jót a kormánynak, vagy pedig azt, hogy kutatásuk szerint az emberek nem támogatják a stadionépítéseket.

Az adatokat a TASZ oldalán lehetne böngészni itt, a nagy letöltés miatt azonban jelenleg nem elérhetőek. Akinek van torrent kliensprogramja, az a Pirate Bay-ről is letöltheti a dokumentumokat. Amennyiben izgalmas adatokra bukkanna, kérjük írjon nekünk a tema@index.inda.hu mailcímre.