Hát kivel futott össze véletlenül Mészáros Lőrinc a Greshamben? A földügyi államtitkárral!

2016.04.26. 19:58

Érdemes fotóval, videóval a Gresham előtt szobrozni: legutóbb Tiborcz Istvánt és Habony Árpádot látták ott a TV2 és az MVM vezetőivel, most meg Mészáros Lőrincet, ahogy jön ki a Four Seasonsból – az őt lekapó Népszabadság szerint az Orbán gyerekkori barátjából lett polgármester-földbirtokos-milliárdos-miniszterelnöki kuvaszőrző nem mással, mint a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárával találkozott. A VM tagadja a megbeszélést, Bitay Márton más ügyben járt ott, csak véletlenül futottak össze.

Én csak kávézni voltam

– mondta az újságírók kéréseire Mészáros Lőrinc, miközben beszállt a rá váró kocsiba.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tagadta a tárgyalásokat: „Semmiről nem egyeztettek, az államtitkár más okból volt ott, csak összefutottak a polgármesterrel” – írták.

 Ehhez képest a Népszabadság újságírói ezt látták: „Bitay Márton háttal ült az ablaknak, vele szemben volt Mészáros Lőrinc, de később az államtitkár kiment telefonálni a hotel folyosójára. Bitay ezután észrevette kollégáinkat, és hirtelen eltűnt az az épületből.”

A földügyekért felelős Bitay Mártonnal egyébként akár lehetnének közös témáik. A felcsúti polgármester családja 1,9 milliárd forintért a Fejér megyében kihirdetett állami földek 8,3 százalékának lett a tulajdonosa, a legújabb összesítés szerint 1489 hektár fölött rendelkeznek. Az állami földárveréseken Mészárosék, Tiborczékkal és a szintén Orbán-család baráti körébe tartozó Flierék lettek a nagy erőkkel fejlesztett Felcsút és környéke legnagyobb földesurai.

Mészáros Lőrinc cégei és családtagjai együtt 545 millió forint agrártámogatást kaptak 2015-ben, ez 65 százalékkal több, mint egy évvel korábban, Ebben még nincs benne az, azóta megszerzett földekért járó újabb állami támogatás. Május elején újabb földárveréseket rendeznek majd Fejér megyében.

Néhány hete egyébként a Magyar Narancs fotózta le Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert, aki a Belügyminisztérium előtt parkolt le egy Mercedes G Station Wagonnal.