Megdőlt a napi hidegrekord

2016.04.28. 13:45

Megdőlt csütörtökön a napi hidegrekord Budapesten. Kora reggel a János-hegyen –0,7 fokot mértek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A fővárosban több helyen fagyott.

A korábbi április 28-i rekord –0,6 fok volt, amit 1984-ben mértek Pestszentlőrincen. A reggeli hideg ellenére melegfront érte el az országot, ezért délen és keleten csapadékra lehet számítani. Estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken csökken a felhőzet, több órára kisüthet a nap, csak keleten lehet eső. Nappal 13 és 18 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, mérsékelten fog fújni a szél. Este 3 és 8 fok várható, ennél hűvösebb csak északnyugaton lesz.

Szombaton már jelentős eső sehol sem lesz, több órás napsütésre lehet számítani. A maximum hőmérséklet 17 és 20 fok között várható, este is 2-8 fok között fog ingadozni, de a Dunántúlon lehetnek talajmenti fagyok. A szél mérsékelt marad.

Vasárnap sok felhő lesz az égen, délen már eső és zápor is lehet. Felerősödik a keleti, északkeleti szél, de nem várható lehűlés. Nappal 17-21 fok melegre lehet számítani és az éjszakai hőmérséklet sem meg három fok alá.