Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Rabruhás Polt Péter ellen tüntetett az Együtt

13116132 944507902333784 1590237414536420291 o
2016.04.28. 20:36
Polt Péter legfőbb ügyész hivatala előtt tüntetett az Együtt a Quaestor-károsultakkal csütörtökön Budapesten. "A legfőbb ügyész a legfőbb bűnsegéd" - jelentette ki az Együtt alelnöke, Pápa Levente, aki szerint az ügyészség el akarja sikálni a Quaestor-ügyet.

Az Együtt az ellen tiltakozott, hogy a brókerbotrány vádiratát még nem dolgozta át az ügyészség a bíróság felszólítására, pedig ha nem nyújtják be a szükséges hiánypótlást, akkor május végén megszűnik az eljárás. Egyúttal a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak költései ellen is tiltakoztak, írta az MTI.

A demonstráción Pápa Levente, az Együtt alelnöke azt mondta, hogy 

a legfőbb ügyész a legfőbb bűnsegéd. 

Úgy fogalmazott: a vádirat egy "fércmű", amelyet szinte lehetetlen, hogy határidőre rendbe hoz az ügyészség. A tüntetésen egy olyan tábla is előkerült, amelyen Polt Péter található rabruhában, és ráírták "a legfőbb bűnsegéd". A politikus felszólította Polt Pétert, hogy meg ne próbálja "elsikálni az ország legnagyobb tolvajának", Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezetőnek az ügyét. Hozzátette: a legfőbb ügyész kezei alatt "elhal" minden olyan feljelentés, amelyet fideszes politikus ellen tesznek. Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult arról beszélt: nem hagyják, hogy az ügyészség "elszabotálja" a Quaestor-ügyet. A vádirat mégsem volt világszínvonalú munka, mint ahogyan azt Ibolya Tibor fővárosi főügyész mondta. Az ügyészség hibái miatt Tarsoly Csaba enyhébb büntetést kaphat - mondta, megjegyezve: politikai motivációt is lát az ügyben.

A tüntetésen néhány százan vettek részt. Jelen volt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, valamint Juhász Péter, a párt alelnöke is.

A demonstrálók a többi között azt skandálták: "Börtönbe!", valamint "Nem hagyjuk!". Kifeszítettek egy molinót is, amelyen a "Meg ne próbáld, Polt Péter!" feliratot lehetett olvasni.

(Borítókép: Együtt / Facebook)