Újra Kunhalmi Ágnes az MSZP budapesti elnöke

4O5A5246
2016.04.29. 19:31

A budapesti szocialisták pénteki küldöttgyűlésén újra két évre Kunhalmi Ágnest választották meg elnöküknek. A szocialisták 94 százaléka szavazott rá - mondta az Indexnek az újraválasztott budapesti elnök. Kunhalminak, aki két éve vezeti a párt fővárosi szervezetét, nem volt kihívója.

Kunhalmi a Facebook-oldalára azt írta ki: "Budapest lesz a Fidesz Achilles-sarka. Le fogjuk győzni őket és jobb kórházakat, működő iskolarendszert és szociális igazságosságot teremtünk".

Az MSZP tisztújítása már hetek óta tart, a szabályok szerint először a helyi szervezetek választanak új vezetőket. A párt a tisztújító kongresszusát június 25-re hívta össze, eddig négyen jelentkeztek elnöknek: Tóbiás József mellett Molnár Gyula, Szanyi Tibor és Harangozó Tamás.

A budapesti MSZP-nek az elnökválasztásba elég nagy beleszólása van, mert a főváros adja a legtöbb küldöttet, így nyilván nem mindegy, ki mellé áll Budapest és a fővárosi elnök. A szocialista berkekben az utóbbi időszakban úgy könyvelték el, hogy a legtöbb küldött leginkább Molnár Gyulát támogatja majd, aki korábban maga is volt budapesti elnök.

(Borítókép: Ajpek Orsi/Index)