A kordonnak csapódott egy Ferrari a Várkert Bazár előtt

2016.05.01. 16:47

Vasárnap volt a Nagy Futam nevű rendezvény a városban, többek között a Várkert Bazár előtti részen ment az autós parádé: nagy teljesítményű, menő autókkal verették a közönség előtt, azok nagy örömére.

Olvasónk küldött viszont egy kemény fotósorozatot és videót. Azt írja, furcsa volt, hogy nem a rakparton mennek az autók, a Várkert Bazár előtti részen ugyanis kockaköves burkolat van, ami nem túl alkalmas az ilyesmire. És meg is történt az első, szerencséjükre nem komolyabb baleset. (Bár a szervezők egy későbbi közleményükben azt írták, hogy öt embert ütött meg a kordon, lásd. a cikkünk végén.)

Az egyik autó megcsúszott, és félig a vékonyka drótból szőtt kerítésnek csapódott. A képeken látszik, hogy a drót az emberek kezétől azonnal meghajlott, és csak egy hajszálon múlt, hogy ne essen a kerítés mögött állóknak nagyobb bajuk. Közvetlenül a kerítésnél kisgyerekek is álltak.

Videó is készült az esetről:

Ön is látta?

Olvasónk szerint az eset után semmiféle változás nem történt, egy szervező nem ment oda, hogy megkérdezze, nem esett-e valakinek baja. Sem azért, hogy a megsérült kordont javítsák, vagy cseréljék.

Olvasónk azt írta, a videót és a képeket azzal a szándékkal küldte el nekünk, hogy a cikk felhívja a figyelmet a szervezési hiányosságokra.

A szervezők aztán csak annyit írtak erről egy közleményben, hogy "sajnos az autós bemutató végén történt egy kisebb baleset: az egyik Ferrari a hátsó szárnyával hozzáért egy kordonhoz, amitől a kordon megütött öt nézőt." Későbbi tájékoztatásuk szerint a nézőknek nem lett komoly bajuk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport