Ilyen, amikor pár ezer méter magasban elrepül melletted egy Gripen

2016.05.01. 19:53 Módosítva: 2016.05.01. 22:05

Két honvédségi Gripen látogatta meg a levegőben szombaton a British Airways Dubajból indult járatát, miután a pilóta nem lépett kapcsolatba a civil légi irányítással. A honvédség légvédelmi készenléti szolgálatánál a legmagasabb szintű riasztást rendelték el, majd két Gripen gondoskodott arról, hogy a repülőgép biztonságban áthaladhasson a magyar légtéren.

A Daily Mailnek mesélt arról az egyik utas, hogy azt hitte, a vadászgépek készek lelőni a járatukat. A nő épp fotókat készített a telefonjával az ablakon keresztül, amikor a férje szólt, hogy ott repül mellettük egy másik gép. Az egyik Gripenről olyan közeli videó is készült, amin még a Gripen pilótáját is tisztán lehet látni.

Ilyen, amikor pár ezer méter magasban elrepül melletted egy Gripen

Az utas a személyzetnél érdeklődött, van-e ok a pánikra, mire azt a választ kapták, hogy ilyen eset előfordul, ha elveszítik a kapcsolatot a légi irányítókkal, miközben más ország légterébe érnek. Ezért nem is közölték a lehúzott árnyékolóval pihenő többi utassal, hogy vadászgépek kísérik magyarországi útjukon őket. A járat végül épségben megérkezett Londonba.