Budapestet lerohanta a vihar

DBZOL20160128014
2016.05.02. 19:18

A fővárost és környékét is elérte a vihar, az Időkép információi szerint például Érden, Bicskén, Martonvásáron, Budakeszin, Budaörsön, Dunaharasztiban és Dunakeszin is esik. Magyarország villámtérképén szintén jól látszik, hogy a vihar elsősorban Budapestet és környékét érinti.

Közben Monoron, a Blaha Lujza utcában, villám csapott egy lakóházba. A Katasztrófavédelem információi szerint egy 120 négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezetébe vágott bele a villám, aminek következtében tűz ütött ki az épület tetőszerkezetében, a lángokat a tűzoltók fékezték meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az a mediterrán ciklon, amelyik az ország délnyugati felére tartós és jelentős esőt hozott, továbbra is nagy nedvességtartalmú levegőt szállít majd fölénk. Mivel a következő napokban nem lesz zárt a felhőzet felettünk, ezért tartós eső helyett inkább intenzív záporokra kell számítani.

Az Időkép szerint a hét első napjához hasonlóan kedden is gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé készülhetünk esőre, záporokra, elszórtan zivatarokra.  Sokfelé lehet élénk északi és északkeleti szélre számítani. Szerdán még szeles, csapadékos időre kell számítanunk, csütörtöktől viszont a gomolyfelhők közül olykor kisüt majd a nap.

(Borítókép: MTI / Balogh Zoltán)