Vigyázat, intenzív felhőszakadás jön!

2016.05.03. 12:15

Egy közelünkben lévő hidegörvény és egy megerősödő nyugat-európai magasnyomás miatt sok esőre kell számítanunk ma, olyannyira, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország középső részén 10 megyére, köztük Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a felhőszakadás veszélye miatt. A figyelmeztetés szerint délutántól akár 25-30 mm-nél is több eső eshet le rövid idő alatt.

map

Az előrejelzések szerint szerdán ismét a középső országrészben lehet számítani intenzívebb csapadékra, egyelőre 7 megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést felhőszakadás miatt. A szerdai záporokhoz ráadásul akár viharos, óránként 60-80 km-es szél is társulhat. A hajnali 7-12 fokról napközben 12-22 fokra melegszik a levegő, a Dunántúlon lesz hidegebb.

Csütörtökön nagyobb esőre várhatóan már nem kell számítani, de szórványosan még előfordulhatnak záporesők. Napos és erősen felhős időszakok váltakoznak majd, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között alakul. Pénteken a felhős égből több órára kikacsint majd a nap, elszórt eső csak nyugaton valószínű. Napközben 17-22 fok várható.