Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vége a taxisok tüntetésének: egy percig dudáltak a Parlamentnél

2016.05.03. 13:59 Módosítva: 2016-05-03 17:50:07
Kedd délután nagyjából száz taxis tüntetett Budapesten az Uber miatt. Több hidat és utat lezártak, a városban dugók alakultak ki, de nem volt komolyabb fennakadás.

Az indulás előtt a Hősök terén mintegy 70 taxis sorakozott fel egy tucat rendőrmotoros és rendőrautó kíséretében, hogy elinduljon a délutáni tiltakozó akcióra. A demonstráció egyik szervezője szerint az volt a céljuk, hogy végre levegyék az összes Uber-sofőr autójáról a rendszámot, és elérhetetlenné váljon az appjuk.

Fél háromkor elindult a menet, ami kétfelé szakadt. A taxisok egyik fele, nagyjából 40 autó elment az Andrássy úton keresztül a Lánchíd irányába, ahol 3 órakor lezárták a Pestről Budára tartó szakaszt. Nagyjából negyed 6 körül mentek tovább a Lánchídról. 

A menet másik fele a Dózsa György-Rákóczi út-Erzsébet hídon keresztül a Szabadság híd irányába tartott, ahol elállták a Budáról Pestre tartó forgalmat. A tiltakozó taxisok végül a Parlament elé mentek, ahol egyperces dudálással fejezték ki elégedetlenségüket. 

A menet miatt időszakosan lezárták 

  • a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Szent Gellért rakpart-Szabadság híd-Vámház körút-Kálvin tér-Múzeum körút-Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat
  • a Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-Fő utca-budai felső rakpart-Bem József tér-Margit híd-Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat
  • valamint a Lánchíd Pestről Budára vezető sávját, a József Attila utca Széchenyi István tér felé tartó sávjait, a Bajcsy-Zsilinszky út Bazilika felőli oldalának buszsávját, a Szabadság híd Budáról Pestre vezető sávját, a Vámház körút Kálvin tér felé tartó sávjait a Sóház utca és az Üllői út között, valamint a Műegyetem rakpart Szabadság hídra vezető sávját.

A demonstráció a BKK több járatát is érintette, de nem alakult ki komolyabb fennakadás a városban. 

A taxisok még tartottak egy sajtótájékoztatót a Parlamentnél, majd terveik szerint gulyáslevesezni indultak.