Tényleges életfogytiglant kaptak a csepeli hajléktalangyilkosok

2016.05.04. 11:26

Tényleges életfogytiglanra súlyosította az öt halálos áldozatot követelő csepeli hajléktalangyilkosságok elsőrendű vádlottjának büntetését szerdán a Fővárosi Ítélőtábla. - írja az MTI. Az ítélet jogerős. 

Az ügy négy éve, 2011 nyarán pattant ki. Ekkor a csepeli eperföldek körüli erdőben egy erdélyi fiatalembernek sikerült kiásnia magát a földből. A túlélő szökevény jelentkezése után kerültek elő az áldozatok földi maradványai. Végül kiderült, hogy az eperföldön összesen öt embert öltek meg: egy diósdi férfit és egy négytagú családot, lényegében pár tízezer forintért.

A bíróságnak igen szörnyű és igen szövevényes ügyben kellett rendet vágnia, az emberölés mellett kifosztás, testi sértés, magánlaksértés, személyi szabadság megsértése is volt a vádak között, a vádlottak pedig összesen kilencen voltak. Közülük négyről állította a vádhatóság, hogy részt vettek a gyilkosságokban is.

A Fővárosi Törvényszék szinte napra pontosan egy éve hirdetett elsőfokon ítéletet, akkor összesen 100 évnyi börtönt kaptak a vádlottak. Közülük B. Dragan és B. Zsolt is életfogytiglanit kapott, de 40, illetve 30 év múlva szabadlábra kerülhettek volna. A mostani döntéssel ettől a lehetőségtől esnek el.