Nyomozás indul a tömeges iskolai rosszullét miatt

2016.05.05. 11:43

Nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tegnap a csepeli Kazonczy Ferenc általános iskolában történt tömeges rosszullét miatt. Az iskolában 39 gyerek lett rosszul, de az okokat továbbra sem tudják.

Egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak szakértők bevonásával, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával - írta a BRFK az MTI-nek elküldött közleményében.

A gyerekek szerdán délután, nem sokkal úszásoktatás után lettek rosszul, fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Tizenhat mentővel kellett a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiájára vinni őket. 

Fekete Ferenc, az intézmény orvosigazgatója az MTI-nek csütörtök délelőtt azt mondta, hogy valamennyi gyerek jól van, folyamatosan engedik haza őket. Még egy éjszakát egyiküknek sem kell a kórházban töltenie.

A tömeges rosszullét előtt a gyerekek úszásoktatáson voltak a csepeli strandfürdőben, de az eset után a hatóságok átvizsgálták a fürdő vizét, és nem találtak mérgező anyagot benne. Az életmérgezést is kizárják, mert a gyerekek nem ebédeltek az úszás előtt, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul.