Kínai Viagrával akart kedveskedni a lányoknak a miskolci rendőr

2016.05.06. 09:20

Potencianövelőkkel a kocsijában kapták el kollégái. H. István rendőrt Miskolcon - írja a Blikk. A rendőrök megállították, és felfigyeltek egy anyósülésen lévő zacskóra, amiben 140 szem potencianövelő volt.

Az egyik bevetési egységnél dolgozó István azt állítja, saját célra vette a gyógyszert, mert "teljesítenie kellett a lányoknál". Az ügyészség szerint viszont ez túl nagy mennyiség ilyen célra. Azt mondta, azért vett ennyit, mert olcsó volt.

A rendőrt felfüggesztették az eljárása végéig.

A Blikk szerint István Budapesten vette a tiltott szert. Azt állítja, nem  tudta, hogy ezt a tablettát nem lehet Magyarországon forgalmazni.

Az ügyészség egészségügyi termék hamisításával gyanúsítja a fiatalembert, mert a gyógyszer hatóanyaga magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkezik.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint egy veszélyes potencianövelőről van szó, amit a Távol-Keleten gyártanak, és összetétele is bizonytalan, több infarktussal találkozott már, ami ennek volt köszönhető.Nagyon megemeli a vérnyomást, nem lehet bevenni belőle sokat, havi adagja négy darab gyógyszer.

A szer legfőbb hatóanyaga a szidenafil-citrát, ezt először a Viagrában alkalmazták. Erős fejfájás, hirtelen látáscsökkenés vagy látásvesztés, extrém fáradtság, alvászavar, szédülés, nehézlégzés, arc, torok feldagadása, görcsök vagy görcsroham lehet a mellékhatása.