Emma
8 °C
22 °C

Aczél: A Facebook-oldalamat meghekkelték

2016.05.09. 06:43

Valószínűleg törölte a Facebook-oldalát Aczél Endre újságíró, az oldal legalábbis már nem elérhető. Mindez összefüggésben lehet azzal, hogy Aczél a Kiss László volt szövetségi kapitány áldozatának, Takáts Zsuzsanna megszólalása után a Facebookon újrakezdte azt, amiért pár hete a Népszabadság megvált tőle mint szerzőtől: Kiss áldozatát hibáztatta.

Az Index telefonon érte el Aczél Endrét, aki közölte: a Facebook-oldalát nem ő törölte, hanem valaki meghekkelte azt. Arra a kérdésünkre, hogy a legutóbbi bejegyzéseit ő írta-e vagy esetleg a titokzatos hekker, azt felelte, hogy azt ő írta, mindössze az oldalt törölte valaki más.  

A 444-nek Aczél azt mondta, hogy nem akar már nyilatkozni az esetről, kirúgták a Népszabadságtól, és attól tart, máshonnan is kirúgják, miközben “csak a kétségeinek adott hangot”. (A Klubrádióban azóta valóban nemkívánatos lett.) "Gondolkodó filosz vagyok", mondta Aczél, akinek ellentmodások tűntek fel a periratokban, szerinte csak ezeket vetette fel. "Páriává lettem" - mondta. Közölte, hogy a "szeretett kefélni" kommenttel nem a később az RTL Klubon nyilatkozó Takáts Zsuzsannára gondolt. "Ott mellélőttem" - fogalmazott. Szerinte az uszodában a hatvanas években rengeteg hasonló eset történt, ezek nagy részében mégsem történt feljelentés - szerinte azért, mert ezek valójában nem erőszakos esetek voltak, hanem csinos fiúk és csinos lányok közötti csábításról volt szó.

Aczél korábban azzal háborított fel sokakat és érdemelte ki a Népszabadság lépését (a lapba nem írhat többet), hogy a Facebookon kifejtette: Kiss László úszóedző és társai 1961-ben nem követtek el csoportos nemi erőszakot, csak azért lett büntetőügy, mert az állítólagos áldozat szülei nem fogadták el, hogy a lányuk „szeretett kefélni”.

Miután a halottnak hitt Takáts interjút adott az RTL-nek, Aczél a nyilvános Facebook-posztja alatt kommentelve továbbra is őt hibáztatta a vele történtekért, szerinte amit Takáts mond, tele van ellentmondásokkal. Olyanokat írt, hogy

  • „Nézd, ezeknek a csinos sztárúszóknak semmi szükségük nem volt arra, hogy erőszakot alkalmazzanak”, illetve
  • szerinte nem véletlenül tartották "bevállalós csajnak", „aki felnőtt fejjel egy ismeretlen, de nagyon csinos fiúval minden további nélkül bemegy egy »raktárnak« tetsző lakásba, az isten tudja miért.”

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!