Bitay Márton szerint két Mészáros Lőrinc vásárolt óriási földeket

2016.05.10. 15:45
Két Mészáros Lőrinc is létezik a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára szerint. Az eddig nem ismert névrokon a magyarázat arra, hogy a felcsúti polgármester nevére miért vásárolhattak a megengedettnél sokkal több állami földet – állította Bitay Márton a Hír Tv-nek.

Bitay Márton a Hír Tv A Magyarország élőben című műsorának nyilatkozva elmagyarázta, miként fordulhatott elő, hogy a felcsúti polgármester nevére a megengedettnél több, összesen 400 hektár állami földet vásároltak.

Az FM államtitkára elmondta, hogy a közismert Mészáros Lőrinccel, Felcsút polgármesterével véletlenül futott össze a Four Seasons hotelben, amikor egy szigorúan magánjellegű találkozója volt a hotelben. De – mint fogalmazott – ahhoz senkinek nincs köze, hogy ki is volt ez az illető.

Az államtitkár az interjúban viszont elárult néhány részletet arról, miről folyt kettejük beszélgetése:

„A két név, ugye nem nagyon ritka névről van szó, két különböző személyt takar. Erről beszélgettünk egy hónapja, csak azt nem sikerült kiszűrni az egyébként nyilvános, az NFA honlapján fent lévő adatbázisokból, hogy két teljesen más születési évről és két teljesen más anyja nevéről beszélünk. A polgármester urat ebből a szempontból nem érinti az ön által fölvetett kérdés.”

A Nemzetközi Földalapkezelő Szervezet (NFA) honlapján található földárverési eredmények szerint Mészáros Lőrinc 11 liciten nyert az elmúlt hónapokban. A listában valóban nincs személyi azonosító, ám a földtulajdonos lakcímét feltüntetik. Az NFA nyilvántartása szerint így mind a 11, összesen 400 hektárnyi területet ugyanazon a Felcsút Fő utcai címen bejelentett Mészáros Lőrinc nyerte el.

A második nagy földbirtokos Mészáros Lőrinc így nem lehet más, mint a felcsúti polgármester 23 éves fia.