Nem kellett intézkedni a Körmenden sütkérező migránsok ügyében

2016.05.10. 14:51

Egyetlen migránssal szemben sem kellett intézkedniük a rendőröknek Körmenden, mondta Tiborcz János, Vas megye rendőrfőkapitánya egy mai sajtótájékoztatón. A dandártábornok elmondta: a rendészeti szakközépiskola tornacsarnokának betört ablaka ügyében már huszonegy embert hallgattak meg, de

a tanúk közül senki sem látta, miként tört be az ablak.

A következő napokban a migránsok között próbálnak majd információkat gyűjteni a történtekről. Tiborcz elképzelhetőnek tartja, hogy az ablak véletlenül törtött be, és elmondta, hogy az egyik kézilabdás lány édesanyja láttott migránsokat, akik a tábor területén

az épület falának támaszkodva napoztak, és az ablak párkányán ültek.

Bebes István, Körmend Fideszes polgármestere a sajtótájékoztatón megköszönte a Belügyminisztériumnak a 24 millió forintos támogatást, amelyből máris nekiálltak bővíteni a város megfigyelőrendszerét, az újabb kamerákat először az ideiglenes befogadótábor környékén kezdték felszerelni. A polgármester emlékeztetett, hogy ő maga is tiltakozott a befogadóállomás létrehozása ellen, ám annak megnyitása óta azon dolgozik, hogy az minél kevésbé zavarja a város lakóit. 

A Jobbik által szervezett pénteki demonstrációról elmondta, hogy a körmendi emberek nem szeretik a felesleges feszültségeket, a felvonulás nem a körmendiek érdekeit szolgálta, nem az ő véleményüket fejezte ki, és voltak közöttük olyanok, akik nyugtalanságot keltettek a városban.  

A táborban kedd reggel 202 menedékkérő volt, ellátásukról szociális munkások is gondoskodnak. Május 2. óta Körmendre vittek közül 14-en távoztak ismeretlen helyre az amúgy nyitott táborból.