Nem létező 8 centis csövet hagytak a combjában

2016.05.10. 09:24

– Jó napot, ez a cső volt a lábamban.

– Nem volt, mert nekünk papírunk van róla, hogy nem lehetett ott.

– Én meg a csővel, hogy volt.

Nagyjából ez a képzeletbeli párbeszéd hangozhatna el a szegedi kórház és a makói Lénárt István között, akinek igen egy testében felejtett csődarab miatt az elmúltnyolcév a szokásosnál is fájdalmasabban telt.

3
Fotó: Szabó Imre / Délmagyarország

Istvánt nyolc évvel ezelőtt egy autóbaleset után többször is műtötték, ám a fájdalma azóta sem szűnt meg, írja a Délmagyar. A férfi legnagyobb megdöbbenésére nemrég egy csődarabot tapintott ki a combjában. A háziorvos elküldte röntgenre, ahol a felvételek egyértelműen kimutatták: egy 8 centis dréncső van a lábában. A műanyag csődarab Lénárt szerint kizárólag a 8 évvel ezelőtti beavatkozás során maradhatott a testében, mivel sem előtte, sem azóta nem műtötték. Az úgynevezett szívódrént, amit a műtét után felgyülemlő folyadék leszívásához alkalmaznak, múlt héten a makói kórházban el is távolították a férfi lábából. Az erős fájdalmon kívül a cső trombózist, vagy egyéb komoly problémát is okozhatott volna.

László elhozta emlékbe a csődarabot, és műhibaperre készül a szegedi kórház ellen. A Délmagyar megkereste a műtétet egykor elvégző intézményt, akik megvizsgálták a dokumentációt, ám elmondásuk szerint egyértelműen bizonyítani tudják, nem használtak ilyen csövet. Lénárt Istvánnak pedig felkínálták a lehetőséget, hogy neki is bemutatják a bizonyítékokat.