Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Nem a 20, hanem a 75 éves Kiss László kért bocsánatot

HUS 6915
2016.05.11. 18:15

Kiss László és Takáts Zsuzsa az RTL Klub kamerái előtt találkoztak. Először bemutatkoztak, mintha nem ismernék egymást. Ezután Kiss László a következőket mondta egykori áldozatának:

Nem a 20, hanem a 75 éves Kiss László kér bocsánatot, az ítélet megtette a hatását.

Hozzátette:

egész másképp látja az ember azokat a dolgokat, amiket 20 éves korában elkövetett.

Kiss közölte még: az elmúlt ötven évben igyekezett bebizonyítani, hogy beilleszkedett a társadalomba.

Kiss után Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke ás Hargitay András, az úszóválogatott szövetségi kapitánya is elnézést Takáts Zsuzsától.

Kiss László úszókapitányról április 5-én hozta nyilvánosságra az 1962-es bírósági ítéletet a Fullánk.com. Ebben az állt, hogy két társával, csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt 3 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, ő volt a másodrendű vádlott. A nagyfai börtönből elnöki kegyelemmel szabadult 20 hónap után.

Kiss az ügy kirobbanásakor azt mondta, hogy megbűnhődött tettéért, majd két nap múlva, a lemondásakor olyan közlemény adott ki, hogy koholt vádak alapján, koncepciós perben ítélték el, és nem követte el az erőszakot. Kiss László nevét viselte a százhalombattai uszoda, illetve díszpolgár is volt, a város alpolgármesteri tisztségéről viszont már áprilisban lemondott.