Mészáros Lőrinc már Simicska kézilabdacsapatába is betette a lábát

2016.05.13. 10:25

Az mno.hu hívta fel a figyelmet a Veszprém kézilabdacsapat új támogatót kapott Mészáros Lőrinc személyében. A klub hivatalos oldalán ízt írja: „A napokban írta alá a Veszprém Handball Team Zrt. a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, valamint az R-Kord Építőipari Kft.-vel, azokat a támogatási szerződéseket, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a Veszprém férfi kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében és a csapat eredményes működésében".

A klub hozzáteszi, „az új támogatók érkezése megnyugtató helyzetet teremt a csapat számára, és óriási segítséget jelent a csapatot működtető részvénytársaságnak, amelynek tulajdonosa 100%-ban a Veszprémi Kézilabda Sport Egyesület".

Tavaly az Első Nemzeti Orbán-Simicska Összecsapás után többen arról cikkeztek, hogy a Veszprém lehet az egyik áldozata ennek a harcnak. A látványos szakítás után ugyanis az államhoz került MKB Bank a klubbal kötött, éppen akkor lejáró támogatási szerződését nem hosszabbította meg. Kérdés volt, hogy a Veszprém másik főtámogatója az MVM megmarad-e szponzornak, onnan épp azokban a napokban távozott a Simicska emberének tartott Baji Csaba is. Majd Fonyó Károly, a Simicska Lajossal különösen jó viszonyban lévő üzletember is lemondott az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-ben betöltött elnöki posztjáról, valamint az igazgatósági tagságáról. Az MVM végül szponzor maradt.

Orbán három napja látogatott Veszprémbe, a modern városok programsorozat keretében: ez az az esemény, ahol extrém mennyiségű pénzt  ígér az adott településnek ipari parkkal és sportlétesítménnyel. Ez Veszprémben sem maradt el, a miniszterelnök ígérete szerint 8000 fősre bővítik az Arénát, ahol a kézicsapat játszik. Erre 3 milliárdot adott a miniszterelnök.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tavaly megválasztott új elnöke, Kocsis Máté egy tavalyi háttérbeszélgetésen azt mondta, a sportág a kormányzati figyelem központjában van, és egy három pilléres megállapodásban nemcsak a szövetség, hanem Orbán Viktor is érdekelt. Ez a megállapodás pedig egyértelműsítené, hogy a futball után a kézilabda tölti be a második legnagyobb csapatsportág szerepét.

Kocsis akkor elismerte, ő is hall pletykákat az Orbán-Simicska konfliktus miatti Veszprém-bedarálásról, amelyek szerinte eléggé károsak, és az ellenérdekeltek terjesztik, de mindenkit megnyugtatott, hogy a Veszprém kiemelt kézicsapata az országnak, és nem járhat rosszul, akármi is történik. Hiszen a miniszterelnök úr is azt gondolja, ez az ország legsikeresebb csapata.