Kisgyerekekkel pucoltatták az iskolai vécét

2016.05.15. 14:09

A szülők vizsgálatot követelnek a dunaújvárosi Petőfi iskolában, amiért harmadikos fiúk egy csoportjával pucoltatták ki az ürülékkel összekent vécét - írta a Castellum.do. 

petofi
Fotó: Google Maps

Az eset még csütörtökön történt, a fiúkat egy osztályfőnök, több másik tanár és egy takarító kényszerítette a vécépucolásra. 

Faggassátok ki a gyerekeket, ki kente össze a WC-t tegnap napközi ideje alatt, mert ma [csütörtökön] az összes fiú a sz@ros WC-t takarította reggeli időben, s maradt 5 percük reggelizni. Több gyerkőc is elsírta magát. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem azért engedem a gyerekemet az iskolába, hogy más sz@rát feltakarítsa!" - 

ezt írta az esetről az egyik takarításra kényszerített gyerek édesanyja Facebook-on.

Nem találok magyarázatot arra, hogy egy felnőtt, egy pedagógus, egy osztályfőnök, akinek képviselnie, megvédenie és vigyáznia kellene a rábízott diákokra, honnan veszi-vette a bátorságot egy ilyen megalázó dologra -

ezt pedig egy másik érintett szülő nyilatkozta a híroldalnak. 

A takarításban összesen 12 gyereknek kellett részt vennie. Az osztályfőnök szülőknek küldött levele szerint azért volt szükség a megalázó pucoltatásra, mert előző nap valaki összekente ürülékkel a vécét, és nem derült ki, hogy ki volt a tettes, ezért "közös döntés alapján" mindenkinek takarítania kellett. Azt azonban elismerte, hogy nem azok a fiúk voltak a bűnösök, akiknek végül fel kellett takarítaniuk a mocskot.

Az igazgató a szülőknek azt írta, hogy a "sajnálatos esemény" kapcsán felmerült panaszt szeretnék kivizsgálni, de erre csak kedden nyílik majd lehetőség.

A szülőkön kívül a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője is vizsgálatot követelt az ügyben.