Az MSZP-s pert vesztett, nem tud fizetni, most pénzt gyűjt

2016.05.16. 17:16
Török Zsolt, az MSZP egykori szóvivője a Facebookon jelentette be hétfőn, hogy pert vesztett a fideszes Selmeczi Gabriella ellen, de nem tudja neki kifizetni a kártérítést. Töröknek ugyan segít a párt, de így is az ismerősöktől kalapozik 1-2 ezer forintokat.

Áprilisban kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla Török Zsoltot, az MSZP egykori szóvivőjét, hogy kérjen elnézést Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselőtől egy 2013-as kijelentése miatt. Török azt állította valótlanul, hogy "Selmeczi Gabriella személy szerint is, a 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyon lenyúlása után 500 milliárd forintért MOL-részvényeket vásárol".



Ez márpedig nem igaz, Török elismerte, hogy "megsértette Selmeczi jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait", ám a bírósági ítélet félmilliós kártérítésről, illetve százezres perköltségről is szólt, amelyet Töröknek ki kell fizetnie. A szocialista politikusnak azonban erre nincs pénze, így a Facebook-ismerőseihez fordult hétfőn.

Török azt írta: "a bírósági ítéletnek nem tudok eleget tenni maradéktalanul. Ezért szeretném anyagi segítségeteket kérni!

Ha tudsz pár ezer forintot nélkülözni, s 1-2 ezer forintot utalni, már azzal is nagyon sokat segítesz nekem, hogy ezt rendezzem.

Török a bejegyzés mellé csatolt képen azt is írta, hogy azért kell fizetnie, mert ő "kimondta az igazságot". Holott épp pár napja kért elnézést Selmeczitől a valótlan állításáért. Ez az ellentmondás azonban az MSZP-t sem zavarta, Gőgös Zoltán elnökhelyettes azt írta közleményében, hogy a párt "teljes mértékben szolidáris Török Zsolttal, akit azért büntettek meg több mint félmillió forintra, mert kimondta az igazságot az ellopott magánnyugdíjakról".

Az MSZP már utalt is Töröknek pénzt, Gőgös nem árult el pontos összeget, csak annyit, hogy "jelentős részt átvállalt" a párt a büntetésből, és a frakció tagjai magánemberként is segítenek. Ez azonban nem elég, Török továbbra is várja az utalásokat. Nagyon.