Kivizsgálja a Klik a vécépucoltatást

2016.05.16. 18:41

Az állami intézményfenntartó illetékes tankerülete a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában történtek miatt haladéktalanul vizsgálatot indít, miután szülői panaszbejelentés érkezett péntek délután arról, hogy több tanító az illemhely takarítására kötelezett 3. évfolyamos tanulókat, közölte hétfő délután a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sajtóirodája.

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola
A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola
Fotó: Google Maps

Az esetről a hétvégén a Castellum.do számolt be. A takarításban a cikk szerint összesen 12 gyereknek kellett részt vennie. Az osztályfőnök szülőknek küldött levele szerint azért volt szükség a megalázó pucoltatásra, mert előző nap valaki összekente ürülékkel a vécét, és nem derült ki, hogy ki volt a tettes.

Faggassátok ki a gyerekeket, ki kente össze a WC-t tegnap napközi ideje alatt, mert ma [csütörtökön] az összes fiú a sz@ros WC-t takarította reggeli időben, s maradt 5 percük reggelizni. Több gyerkőc is elsírta magát. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem azért engedem a gyerekemet az iskolába, hogy más sz@rát feltakarítsa!" - 

ezt írta az esetről az egyik takarításra kényszerített gyerek édesanyja a Facebook-on.

Az igazgató a szülőknek azt ígérte, hogy a "sajnálatos esemény" kapcsán felmerült panaszt szeretnék kivizsgálni, de erre csak kedden nyílik majd lehetőség. Vizsgálatot követelt az ügyben a szülőkön kívül a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője is.

A Klik sajtóirodája most azt írta: a szervezet minden, az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítél. "A Dunaújvárosi Tankerület soron kívül foglalkozik az üggyel, a vizsgálat lezárása után az állami intézményfenntartó megteszi a megfelelő jogi lépéseket, amennyiben ez szükségesnek mutatkozik" - ígérték.