Szijjártó Péter visszaszólt Bill Clintonnak: Nem sértegetheti a magyarokat!

2016.05.17. 11:28

Nem sokáig kellett várni a magyar diplomácia reakciójára Bill Clinton magyarokat érintő kijelentései után. A válasz majdnem a legfelsőbb szintről érkezett: Szijjártó Péter adott ki közleményt.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint senki, még Bill Clinton volt amerikai elnök sem engedheti meg magának, hogy sértegesse a magyar embereket.

Szijjártó Péter arra reagált, hogy Bill Clinton egy kampánygyűlésen kijelentette: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából, és tekintélyelvű diktatúrát akarnak. 

Mint megírtuk, az Egyesült Államok volt elnöke egy hétvégén tartott kampánybeszédében azt mondta:

Lengyelország és Magyarország most úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a baj, ezért Putyin-féle vezetést akar.

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket szabadságáért. 

A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy nyilvánvalóan Bill Clinton is tudja, hogy a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. "Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket" - közölte a miniszter.  • Tippek
  • Hírek