Újra tüntettek a taxisok, két sávot lezártak az Erzsébet hídon

2016.05.17. 06:58
Délután kettő óra előtt véget ért a taxisok tüntetése Budapesten. A taxison ezúttal két sávot zártak le az Erzsébet hídon. A parlamentben délután tárgyalják az Uber betiltásáról szóló javaslatot.

Kedden egész nap lezárások voltak Budapesten a taxisok demonstrációja miatt. 

A BKK előre szólt, hogy a Hősök tere-Dózsa György út–Thököly út–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd útvonalon várható korlátozás. Az Erzsébet híd Pestre vezető oldalán délelőtt le is zártak két sávot várhatóan 14 óráig.

Kora délután véget is ért a taxisok demonstrációja, egy óra körül a résztvevők elhagyták az Erzsébet hidat, így megindulhatott a forgalom az összes sávban.

A tüntetők reggeltől két sávot foglaltak el a híd Pest felé vezető oldalán, a forgalom a fennmaradó négy sávon haladt, kettőn Budára, kettőn Pestre.

Eközben a parlament kedden kezd vitát arról a javaslatról, amely a kormány szándékai szerint akár be is tilthatja az internetes fuvarmegosztást végző Uber tevékenységét Magyarországon.

Az idén a taxisok eddig öt demonstrációt szerveztek Budapesten az Uber, a közösségi személyszállítás betiltásáért.

A Főtaxi lebeszéli a taxisokat a tüntetésről

Közleményt adott ki a tüntetéssel kapcsolatban a Főtaxi. A cég azt írta, hogy  változatlanul a parlamenti döntéshozatalban látja "az engedély nélküli személyszállítás problémájának megoldását", ezért ismételten arra kéri a taxisokat, hogy ne vegyenek részt a mostani budapesti demonstráción.

A társaság szerint 

a demonstráció kontraproduktív hatású, 

és veszélyt jelenthet a törvényjavaslat ma várható parlamenti elfogadására. A Főtaxi szerint az újabb megmozdulás – amellett, hogy ingyen reklámot jelent az engedély nélküli fuvarszervezőknek -, "sem Budapest lakosságának, sem a taxistársadalomnak nem áll érdekében", hiszen amellett, hogy indokolatlan közlekedési fennakadásokat okoz, súlyosan rontja a taxisok társadalmi megítélését is.