Elítélték Daher Pierre-t, fellebbezett

2016.05.20. 16:44 Módosítva: 2016.05.20. 16:45

A kazincbarcikai járásbíróság elítélte Daher Pierre-t, az edelényi kórház igazgatóját, volt fideszes képviselőt. A bíróság könnyű testi sértés és rágalmazás miatt egy év próbára bocsátást szabott ki, írja a Nol.hu.

Daher Pierre 2013 márciusában az irodájából kidobta Czipfelné Krisztián Katalint, amikor megtudta, hogy az asszony a helyi kórház megmentésére alakult civil csoport tagjaként kopogtatott be az irodájába, és arról kér tájékoztatást, hogy mi az igazság az egyes részlegek bezárásával kapcsolatban. Daher a nőt a karjánál fogva megragadta és megpróbálta kilökni az irodából, miközben a karját tekergette és azt kiabálta, hogy: "Vedd ki innen a lábadat, kidoblak a kórházból."

A kórházigazgató ezután egy interjúban arról beszélt, hogy az asszony, korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. „Az orvosi titkot az igazgató-képviselő szándékosan, és abból a célból fedte fel a nyilvánosság előtt, hogy ezzel a panaszost lejárassa, tevékenységének hitelességét megkérdőjelezze a lakosság előtt – állapította meg korábban az orvosi kamara etikai bizottsága” - írja a Nol.hu.

Az ítélet ellen a vádlott fellebbez, így az nem jogerős.