Pert veszített a Fidesz a Jobbikkal szemben

2016.05.20. 15:43

„A Fővárosi Ítélőtábla mai, jogerős ítéletében kimondta, hogy a Fidesz megsértette a Jobbik jó hírnevét akkor, amikor tavaly augusztusban azt hazudták a nemzeti pártról, hogy tagjai bevándorlókkal üzletelnek. A Jobbik tavaly első fokon megnyerte a pert, a Fidesz azonban fellebbezett az ítélet ellen. A hazugság ez esetben 300 ezer forintjukba került" - írja közleményében a Jobbik.

A Fidesz minden ellenzéki pártnak nekiment valamilyen formában, hogy azt bizonyítsa, a magyar emberek helyett a menekültek pártján állnak, a Jobbiknak egy akkor a párthoz hivatalosan már nem tartozó emberrel sikerült. Kiss Róbert a Jobbik által létrehozott Magyar Gárda vezetője volt, de valami szeretős ügy miatt le kellett mondania még 2010-ben. Később a Jobbik szakértőként alkalmazta, de ez a megbízatás is megszűnt, sőt, valami Jobbikkal konkuráló, szélsőséges szervezkedésben is benne volt, nem volt már elég radikális neki a Jobbik.

Na, ezt az embert fogta el tavaly nyáron a TEK a határ közelében, és gyanúsították azzal, hogy embercsempészkedik, vagyis pénzért szállítja a menekülteket A-ból B-be. Két migráns azt vallotta, hogy pénzt kért tőlük a szállításért, amire ő azt mondta, hogy csak stopposokat vett fel. Később egy Facebook-posztban arról beszélt, hogy csak azt mérte fel, hogy hogyan is működik ez a rendszer a határ közelében.

A Fidesz pedig azonnal lecsapott a dologra, és közleményekben követeltek magyarázatot a Jobbiktól, hogy hogyan lehetséges, hogy az egyik emberük „bevándorlókkal üzletel", és pénzért szállítja Budapestre őket a határról. És feltették a kérdést, „mióta üzletelnek a jobbikosok bevándorlókkal és az ilyen üzletekből mennyi bevétele származik a pártnak”.