Elkapták a budaörsi bombafenyegetőt

2016.05.21. 13:43 Módosítva: 2016.05.21. 14:18

Budaörsi áruházak ellen elkövetett bombafenyegetésekkel és budaörsi nyaralók felgyújtásával gyanúsítanak egy 22 éves, budapesti fiatalembert, Sz. Domonkost, akit pénteken fogtak el egy budapesti, XII. kerülteti nyilvános telefonfülke közelében - közölte a BRFK.

Épp a rendőrséget fenyegette

Gyanúsítotti kihallgatásán bevallotta, hogy 2014 óta több alkalommal ő gyújtott fel budaörsi nyaralókat is. A férfi elfogása előtt egy hegyvidéki telefonfülkéből újabb fenyegető telefonhívást intézett a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, majd futva elhagyta a fülkét. A fővárosi rendőrök a helyszín közelében elfogták, előállították és őrizetbe vették őt.

Nyomvételezés egy fenyegető telefonálás utána a Budaörsi úton május 17-én.
Nyomvételezés egy fenyegető telefonálás utána a Budaörsi úton május 17-én.
Fotó: Police.hu

A budapesti fiatalember a gyanú szerint február óta tizenegyszer fenyegetett meg budaörsi áruházakat. Az ügy felderítésére száztagú nyomozócsoportot hozott létre a BRFK, munkájuk eredményeként sikerült elfogni a gyanúsítottat, miután pénteken ismét fenyegetőzött.

Az ügyben több száz embert hallgattak meg, háromszázötven bűnjelet foglaltak le - írja az MTI.

A rendőröknek van elképzelésük arról, mi motiválta a fiatalembert, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem mondott többet.

Az elmúlt két évben 49 nyaralógyújtogatás ügyében indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, és vizsgálják, hogy hány eset köthető ehhez a fiatalemberhez.

Az utóbbi időkben rengeteg problémát okozott, hogy szinte hetente le kellett zárni a budaörsi bevásárlóközpont parkolóját, és ki kellett üríteni az áruházakat (Auchan, Ikea, Decathlon). Néhány bombariadóról még mi is beszámoltunk.

Május ötödikén beszámoltunk egy nagyszabású rendőri akcióról, amikor a HÉV-ről szállítottak le embereket az Aquincumnál, itt is ezt a fiatalembert keresték egy telefonfülke környékén, de ekkor még nem sikerült elkapni.