Ellopták a hírhedt budapesti Bentley-t

BSZ 7962
2016.05.21. 16:18 Módosítva: 2016.05.21. 16:22

Szombat reggel ellopták Dino Marsani Budapesten élő belga üzletember budai lakásának garázsából azt a mattfekete Bentley luxusautót, ami arról vált híressé, hogy rendszeresen szabálytalanul vagy tilosban parkolt - tudta meg az Index a sértettől, aki érezhetően most nincs túl jó kedvében, de bízik abban, hogy a feltűnő autó esetleg előkerül. A rendőrök szombaton a garázsánál helyszíneltek. 

Dino Marsani és az autója 2013-ban lett országosan ismert, az internet tele volt azokkal a képekkel, amelyek sajátos parkolási stílusát dokumentálták. Miután a sajtó kinyomozta, kié a rejtélyes autó tulajdonosa, Marsani az Indexen keresztül kért bocsánatot az unortodox parkolások miatt.

A hírhedt Bentley Continental GT egyebek mellett parkolt már járda közepén, zebrán és Bubi-állomáson, olykor pedig azt sem találta el, hogy az út melyik részén közlekednek az autók, és melyiken a gyalogosok. Természetesen a luxusautók legfőbb kiegészítője, a rokkantkártya sem hiányozhatott az egyébként újonnan több mint 50 millióba kerülő kocsiról (a tulaj szerint édesapja valóban rokkant).

Három éve kisebb internetes hajtóvadászat indult, hogy elkapják a tulajt, akinek budapesti vállalkozása a cégbírósági adatok szerint programozással foglalkozik, saját elmondása szerint egy online pókeroldal elindítása a cél.

Később Dino Marsani pókersikereivel tűnt fel, na meg egy pókertornán történt csalási ügyben. A parkolás terén viszont 150 ezer forintnyi kerékbilincs-levétel kifizetése után jó útra tért, bár követői azóta is vannak.

(Borítókép: Barakonyi Szabolcs/Index)