Egy hétig felújítások lesznek az M1-esen

2016.05.23. 10:40

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint reggel óta burkolatjavítási munkálatok zajlanak az M1-es autópályán, amibe több mint 960 tonna aszfaltot építenek be a hónap végéig.

Mentőhelikoptert küldtek egy balesethez

Az oldalakat elválasztó szalagkorlátnak ütközött egy autó hétfő délelőtt az M1-es Budapest felé vezető oldalán, a 72-es kilométernél, Tata magasságában, írja a katasztrófavédelem. A balesethez Tatabányáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést. Az autóban utazó mindkét ember megsérült, ezért mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A mentési munkálatok idejére az autópálya főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

  • Hétfő este 19 óráig, illetve szerdán és csütörtökön az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, az M0-s autóúti és a biatorbágyi csomópont, a 16-os és a 17-es km között lezárják a kapaszkodó sávot. A munkaterület mellett 60 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben.
  • Kedden reggel 6-19 óra között a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a bicskei csomópont és az Óbarok pihenőhely, a 41-es és a 42-es km között lezárják a külső sávot. A munkaterület mellett 80 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben.
  • Kedden és szerdán az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Tatabánya-Óváros és nagyegyházai csomópont, az 50-es és a 49-es km között lezárják a külső sávot. A munkaterület mellett 60 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben.
  • Csütörtöktől hétfőig az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a biatorbágyi és az M0-s autóúti csomópont, a 17-es és a 16-os km között lezárják a külső sávot. A munkaterület mellett 60 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben.

A korlátozásokról az utinform.hu oldalon részletesen tájékozódhatnak.

A munkálatok ideje alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közúton közlekedők türelmét kéri

- írják közleményükben.