Pukli: Állok a rendőrségi eljárás elébe!

HUS 5304
2016.05.23. 20:35

A rendőrség válasza

Megkérdeztük a rendőrséget, milyen gyanú alapján indítottak nyomozást, voltak-e már kihallgatások, az alábbi választ kaptuk:

„A hatóságunkhoz érkezett megkeresésére válaszul tájékoztatom, hogy az Ön által kért adatok az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény hatálya alá tartoznak, ezért arra nem áll módunkban válaszolni.

Tisztelettel: Budapesti Rendőr-főkapitányság”

A Blikk hétfőn írta meg, hogy nyomoznak a pedagógustüntetés egyik arca, Pukli István iskolaigazgató ellen. Az Index telefonon érte el Puklit, aki az igazgató azt mondta, nem tud ellene folyó nyomozásról, értesítést erről a mai napig nem kapott. "Ettől még lehet, hogy igaz" - mondta lapunknak az igazgató.

"Az ügyvédem üzeni: bűncselekmény nem történt. Alhatok nyugodtan. Nyilvánvaló, hogy a hatalomnak és a kegyeltjeinek szúrja a szemét, ha valaki szembemegy az ostobaságokkal. Ez is a karaktergyilkosság része, semmi más. Állok a rendőrségi eljárás elébe" - nyilatkozta az Indexnek Pukli. 

Puklit egy notórius feljelentő, Tényi István jelentette fel a rendőrségen "közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával". A bejelentés szerint az igazgató tevékenysége miatt kellett felmondania az egyik tanárnak. Amikor ugyanis Pukli a kormány oktatáspolitikája miatt polgári engedetlenséget hirdetett, nem kérte ki a tantestület véleményét.

A Blikk szerint a feljelentésben írtakat megalapozottnak tartotta a rendőrség és az ügyben a BRFK Bűnügyi Szervek Kiemelt Ügyek Főosztálya Bűnügyi Támogató Osztály nyomoz. Kerestük az ügyben a rendőrséget, de eddig nem kaptunk tőlünk választ.