Ilyen még nem volt: elmarad Orbán legújabb modern városok bejelentése

2016.05.24. 08:28

Orbán Viktor miniszterelnök több mint egy éve járja a megyei jogú városokat a modern városok sorozatával. Tudják, ez az az esemény, ahol a miniszterelnök a helyi polgármesterrel nagy ívű fejlesztéseket jelent be. Már csak két szocialista vezetésű város, Szeged és Salgótarján, valamint a Quaestor-üggyel terhelt Győr, Hódmezővásárhely és Dunaújváros maradt hátra.

A dunaújvárosiaknak azonban elvileg nem kellett sokat várni, mert Orbán Viktor kedden délelőtt 10:30-kor tartott volna sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármesterrel a várost érintő fejlesztésekről. Reggel azonban olyan történt, ami a modern városok-sorozat történetében még soha: alig két és fél órával a kezdési időpont előtt lemondták az eseményt.

A csúszás azért is érdekes, mert eredetileg biztosra lehetett venni, hogy tavaly szeptemberben tartják meg a modern városok dunaújvárosi rendezvényét. 

A bejelentés után néhány perccel derült ki: a miniszterelnök betegsége miatt törölték az összes keddi programját. A dunaújvárosi látogatást, ahogy a közlemény fogalmaz, a lehető leghamarabb pótolják. (Dunaújvárosban tartózkodó tudósítónk önkormányzati forrásokból úgy értesült, hogy a rendezvényt csütörtökön tartják meg.) 

És máris beindult a dominó-effektus: ugyancsak elmarad a Párbeszéd Magyarországért 11 órára meghirdetett sajtótájékoztatója, amit Patyomkin város lett Dunaújváros címmel hirdettek meg.

Eredetileg uszodaépítést, a városháza épületének energetikai fejlesztését, busz-vonat közlekedési csomópont kialakítását, hulladékgazdálkodási fejlesztést, valamint a Vasmű út 41. szám alatti irodaház felújítását (itt van a Fidesz-iroda is) jelentették volna be. Úgy értesültünk, hogy ez utóbbi végül lekerült a listáról. 

Dunaújvárosban amúgy több megyére elegendő zavaros ügy borzolta a kedélyeket az elmúlt hónapokban, években Cserna polgármester különös viselkedésétől kezdve a város közvilágítási botrányán át egy gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselőig. Ezekről az esetekről itt olvashat: