Kegyetlenül felgyújtottak egy vadkacsát Kőbányán

2016.05.27. 06:30

Elég brutális módon kivégeztek egy vadkacsát Budapesten, adta hírül a Bors. (Figyelem, a linken fotó is van az összeégett vadkacsáról.) A madarat felgyújtották, majd halálos sebeivel magára hagyták. A vadkacsa végül hosszú haláltusa után hunyt el. 

Két embertől is kaptunk múlt szerdán bejelentést, hogy Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő kis, parkosított tónál egy sérült kacsát találtak – mondta a Borsnak Márton András madármentő. A madármentő kollégái fedezték fel a sérült vadkacsát.

Teljesen össze volt égve a feje, a háta, a püspökfalatja. A sérüléseiből látszik, hogy védekező testtartást vett fel, szóval vagy a fiókáit vagy a tojásait védte valakitől, aki el akarta venni őket. 

A vadkacsát gázspray-vel – dezodorral vagy hajlakkal – gyújthatták fel. A kacsa végül fájdalomcsillapítót és kezelést kapott, hogy az utolsó óráit megkönnyítsék. 

A területen térfigyelő kamera is működik, talán rögzítette a tettest. A madármentők bejelentést tettek a rendőrségen.

Több kegyetlen állatkínzás is történt az elmúlt hetekben. Egy hónapja egy gólyát vertek agyon Jászapátiiban, majd egy terhes őzsutát üldöztek a krosszmotorosok Pilisen addig, míg az állat el nem pusztult.