Megválasztották a Jobbik alelnökeit: minden Vona elképzelései szerint alakult

2016.05.29. 18:40

Tisztújító kongresszust tartott Budapesten a Jobbik. Először az dőlt el, hogy Vona Gábor marad a párt elnöke: Vona Gábor 79 százalékos támogatottsággal lett újra a Jobbik elnöke, 479-en szavaztak igennel és 116-an nemmel. Vona ezután bejelentette, hogy átadja a frakcióvezetői posztot Volner János alelnöknek, hogy ő a pártépítésre koncentrálhasson.

Majd az is eldőlt, kik lesznek a jövőben a párt alelnökei. 12 ember szerezte meg a szükséges jelölésszámot a kongresszus előtt: Volner János, Toroczkai László, Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás, Hegedűs Lórántné, Novák Előd, Fülöp Erik, Janiczak Dávid, Kepli Lajos, Murányi Levente, Gyüre Csaba, Bana Tibor. Közülük Novák Előd teljesen behúzta a kéziféket, csendben nézi végig, hogy Vona nem engedi, hogy elinduljon a pozícióért, Hegedüs Lórántné pedig péntek este jelentette be csúcskategóriás Facebook-posztjában, hogy nem indul mégsem.

Volner János, Toroczkai László, Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás, Fülöp Erik, Janiczak Dávid

− ők hatan lettek végül a Jobbik alelnökei, Vona Gábor úgy fogalmazott: bombaerős csapat állt össze, a mai napon a Jobbik nemzeti néppárttá vált.

A hat most megválasztott alelnök közül hármad eddig is alelnökök voltak, az újoncok Janiczak Dávid, Ózd, Fülöp Erik, Tiszavasvári és Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere.