Családi házakat pusztított el a villám

2016.05.30. 06:51

Egy órán belül három helyszínre is riasztották villámcsapás okozta tüzekhez a tűzoltókat Pest megyében – közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Hajdu Márton elmondta: Csömörön, Gödöllőn és Kerepesen is egy-egy családi ház tetőszerkezetébe csapott a villám. Az így keletkezett tüzet mindenhol sikerült eloltani, de az épületek lakhatatlanná váltak. A házak lakóit - összesen nyolc embert - rokonoknál szállásolták el.

vihar120530 majorcsaba01.png
Fotó: Olvasónk, Major Csaba

Ezen kívül az országon nyugatról keleti irányba végigvonuló viharzóna miatt nem emelkedett jelentősen a tűzoltói riasztások száma. Mostanáig nem érkeztek tömeges bejelentések károkról - tette hozzá a szóvivő.

A meteorológiai szolgálat többfelé további heves esőzésekre figyelmeztet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a heves zivatar miatt elsőfokú, míg a felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. 

Emellett a fővárosban és további kilenc megyében - Pest,Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg - mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.