Dúró Dóra még nem tudja, mi legyen

2016.05.30. 09:00

Csalódott, de egyelőre nem mondott le tisztségeiről Dúró Dóra, miután férje, Novák Előd nem indulhatott újra az alelnöki posztért, és Vona Gábort nagy többséggel újraválasztották a Jobbik elnökének.

Dúró  a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: a tavaszi ülésig dönt az általa betöltött kulturális bizottság elnöki, frakcióvezető-helyettesi posztról, „a valódi nemzeti konzultációban viselt oktatási témafelelősi” és „az értelmiségi holdudvarért felelős képviselői mandátumáról.”

Az azonban nem merült fel, hogy ő és férje lemondanának a képviselői mandátumról, de szavai szerint az sem, hogy kilépnének a pártból. Dúró meglepő egyértelműséggel nyilatkozott úgy, hogy ő és Novák továbbra is kitartanak Vona mellett.

„Én és Előd őt tartjuk a Jobbikban a legalkalmasabb elnöknek, és nem is tudom elképzelni, hogy a 2018-as választásnak úgy menjünk neki, hogy nem ő vezeti a pártot.” Bár a legutóbbi 95 százalékos támogatás után Vona ezúttal 80 százalékot kapott, Dúró hangsúlyozta, ez is nagy többség, az elnök továbbra is legitim vezető.