Nyomoznak a NAV-osokat foglyul ejtő uberes ellen

2016.05.31. 13:31

Nyomozást rendelt el az 5. és a 13. kerületi ügyészség a NAV feljelentése alapján egy uber sofőr ellen, aki május közepén foglyul ejtett két adóellenőrt. A sofőr ellen hivatalos személy elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt rendeltek el nyomozást, amit a 13. kerületi rendőrkapitányság fog elvégezni.

Mint megírtuk, a NAV revizorai a feketetaxizás visszaszorítást célzó akció részeként rendeltek egy uberes kocsit. Amikor megérkeztek, a sofőr gyanút foghatott, mert nem akarta lezárni a fuvart. Mikor közölték vele, hogy NAV-ellenőrzés folyik, a sofőr először el akarta küldeni a két revizort, de ők a jegyzőkönyv lezárása nélkül nem akartak elmenni.

Erre a sofőr blokkolta az ajtókat, elindult, és az ellenőrök kérdéseire csak annyit mondott, „jó helyre” viszi őket. Útközben a személyleírásukat bedikálta rádión a kollégáinak. Az NGM közleménye szerint attól ijedt meg, hogy megjelennek a BKK és a rendőrség emberei is, és leveszik  a kocsija rendszámát, ezt akarta elkerülni, amikor elhajtott a revizorokkal. Fél órába telt, mire megnyugodott és elengedte őket. Addigra egyébként már telefonon is kértek segítséget a NAV-osok.

Az NGM korábbi közlése szerint az adóhatóság eddig több mint 300 Uber-ellenőrzést végzett, 3,6 millió forint mulasztási bírságot szabott ki Uber-szolgáltatókra, és kiszűrtek 20 adószám nélküli sofőrt is.