Németh Szilárd: már "le kellett volna váltani" Kovács Bélát

2016.05.31. 17:50

Már régen "le kellett volna váltania" Vona Gábornak, a Jobbik elnökének Kovács Bélát, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselőjét - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a köztévének. Az alelnök szerint a kémügybe keveredett "KGBéla" nem magányosan, hanem hálózatnak dolgozva, idegen hatalom érdekében munkálkodott a Jobbik színeiben.

"A Jobbiknak ezek szerint az elvek nem számítanak, hanem kizárólag a pénz és a hatalom" - mondta, hozzátéve: már az is régóta tudott, hogy Kovács Béla a Jobbik egyik legnagyobb támogatója. (Ez annyiban igaz csak, hogy a kétezres évek elején valóban Kovács volt az, aki magánszemélyként a legtöbb pénzügyi támogatást adta a pártnak - a szerk.)

Németh Szilárd a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülése után adott interjút, és kijelentései egy részét az ott elhangzottak alapján tette. Az ülésen egyebek mellett azzal foglalkoztak, hogy milyen kapcsolatban állt Kovács Béla a múlt héten Oroszországnak való kémkedéssel meggyanúsított Mateusz Piskorski lengyel politikussal. A lengyel és a magyar politikus párhuzamos politikai pályájáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen