Gyurcsány idén is a családi nyaralójában üdül

2016.06.03. 10:22

Zömében belföldön nyaralnak a magyar politikusok, derült ki a Bors összeállításából. Gyurcsány Ferenc például idén sem tervez külföldi nyaralást, helyette inkább kötcsei nyaralójában tölt el egy hónapot a családjával, hogy tavaly is tette. A volt miniszterelnök nem is vágyik tengerparti nyaralásra, korábbi bőrrákja miatt kifejezetten utálja a strandolást.

"Tök unalmasak vagyunk, semmi különleges program. Kész lett a nyári konyha, ide várjuk majd közös főzésekre a nagyobb gyerekeinket, barátokat, politikustársakat" – nyilatkozta Gyurcsány a nyári tervekről.

Orbán Viktor nem árulta el, hol fog üdülni idén, de köztudott, hogy szívesen tölti idejét a horvát partoknál. Az elmúlt években többször is a horvátországi Mijet szigetén lazított, de Split városában és kikötőjében is látták már.

A miniszterelnökhöz hasonlóan Semjén Zsolt sem árulta el, hol pihen majd. Tavaly augusztusban családjával üdült a balatoni nyaralójukban. Olvasással és horgászattal múlatta az idejét.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Schiffer András lemondása miatt esélyt se lát arra, hogy hosszabb szabadságra menjen. Azt mondta, nagy mozgás van a pártban, ezért csak a balatoni családi nyaralójukba tervez lemenni augusztusban. Az időt túrázással és barlangászással szeretné eltölteni, de párttársaival körbebiciklizi majd a Balatont is. Tavaly tervben volt egy horvátországi kempingezés, és szörfözni is tanult.

Vona Gábor tavaly Törökországban nyaralt egy hétig, idén pedig két hetet lesz szabadságon július közepén. Ezalatt egy kisebb belföldi körutat tesz majd feleségével és kisfiával, illetve meglátogatnak néhány rég nem látott barátot. Közben sok strandolást, kirándulást és olvasást tervez majd.

Tóbiás József, az MSZP elnöke tavaly az észak-olaszországi Jesolóban töltött két hetet, idén azonban nem lesz ideje nyaralásra, végigdolgozza a nyarat. Egy-két napos kiruccanásokat tervez csak.