Letartóztatták a recski csecsemő apját

2016.06.05. 13:03

Előzetes letartóztatásba helyezte a Recsken csütörtökön elhunyt kéthónapos kisfiú édesapját az Egri Járásbíróság vasárnap - tájékoztatta az Egri Törvényszék sajtótitkára az MTI-t.

Az apa szerdán délután egyedül volt otthon a gyerekével, amikor nyugtató hatása alatt elejtette őt. A gyerek hassal a kályha szélének, fejjel a kályha tetejének esett, majd a földre esve feje egy téglának csapódott. A gyanúsított és időközben hazaért élettársa úgy ítélte meg, hogy a gyereket nem kell orvoshoz vinni. A hajnali órákra a kisfiú rosszul lett, ekkor már orvoshoz mentek vele, de az életét már nem tudták megmenteni.

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a halál oka koponyatörés. Az, hogy az apa nem vitte orvoshoz a gyereket, gondatlanságból elkövetett emberölésnek és segítségnyújtás elmulasztásának minősülhet. Az anyát nem tartóztatták le, ő szabadlábon védekezhet.

A bíró határozatának indokolásában kifejtette, hogy az apa vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt is nyomozást folytat ellene, mivel nagyobb gyermeke a szülő miatt tavaly tavasszal két hónap alatt háromszor szenvedett életveszélyes fejsérüléseket.