Még nem látott helikoptert a barátnője, ezért "rendelt egyet"

2016.06.06. 11:32

Rendőrök, mentőhelikopter, szlovák rendőrök, polgárőrök kerestek egy gombászni indult, majd rosszul lett férfit a domaházai erdőségben. Mindhiába, a bejelentés valótlan volt. Mint kiderült a bejelentő barátnője még nem látott helikoptert.

Valótlan bejelentés szabálysértésének elkövetése miatt folytat eljárást az ózdi rendőrség R. Roland 24 éves domaházai lakossal szemben. A férfi 2016. június 3-án 6 óra körül bejelentést tett a rendőrségen, hogy társával gombászni indultak Szlovákia felé, de útközben, az erdőben társa rosszul lett, aki vélhetően epilepsziás.

A bejelentés után a kutatásban nagy erőket mozgósított a hatóság, amiben a rendőrök mellett polgárőrök, mentőhelikopter és szlovák egyenruhások is részt vettek.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Varga György / MTI

A nap folyamán azonban bebizonyosodott, hogy a bejelentés valótlan volt. A férfi ugyanis jelentkezett a rendőrségen, majd elmondta, hogy a vele lévő lány még nem látott helikopter, ezért "rendelt egyet".

Az Ózdi Rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett férfit 2016. június 6-án állítja bíróság elé valótlan bejelentés szabálysértésének elkövetése miatt.