Orbán papírból reagált, mikor Habony Árpádról kérdezték

2016.06.06. 17:01

Kicsoda Habony Árpád?

− tette fel az egyszerű kérdést Volner János a Jobbik friss frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek a parlamentben. Hozzátette, nem arra kíváncsi, hogy zsúrpubi-e, hanem, hogy pontosan milyen szerepkörben dolgozik, milyen felhatalmazásokkal bír. Hiszen látható, hogy a kormány több vezető beosztású tagjával személyesen, családilag is jóban van, de jóban van a letelepedési kötvényeken kaszáló üzletemberekkel is, ráadásul ahogy újságot indít, azokat ellepik az állami cégek hirdetései.

A szóban forgó személyt egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég kifizetési listáján nem találtam, ezért nem vagyok illetékes a kérdés megválaszolásában

− válaszolta papírból olvasva, gépiesen Orbán, majd azt mondta, sokkal izgalmasabb, hogy Volner János kicsoda.

Orbán szerint Volner cégei felhalmozott köztartozással kötöttek ki cégtemetőkben. Volner irányítása alatt jogosulatlanul igényeltek vissza adót, a NAV végül 22 milliót kért számon a cégen. Volner pedig a tartozással terhelt céget százezerért eladta. 

Volner János a Jobbik frakcióvezetője tehát adócsaló

− mondta Orbán.

Volner viszontválaszában pontosította Orbánt abban, hogy cégét tartozással adta volna el, azt mondta, nem igaz, amit Orbán állít, de egyébként pedig az eredeti kérdés még mindig tartja magát:

Kicsoda Habony Árpád?

Orbán erre szó szerint megismételte korábbi gépies válaszát, majd újra Volnerről beszélt. Azt mondta Volner egy kamuegyetemen szerzett marketing szakon diplomát, ami jól sikerülhetett, mert meg tudta téveszteni pártját és a Jobbik választóit. Végül sok sikert kívánt a frakcióvezetői munkához.

Orbán Viktor az Indexnek fejtette ki hosszabban a Habonnyal kapcsolatos álláspontját 2015-ben.